Meteen naar de inhoud

Hoe kom je aan een vouwladder

Vouwladder 4x4

doorvoeren, en de manier waarop ze worden gebruikt.

De meest basistechniek is de “onmiskenbare” trapladder, die gemakkelijk te gebruiken en soms zelfs te zien is. Zij heeft ook de bijzondere eigenschap dat zij de gebruikers in staat stelt meer gewicht soepel te dragen door de schuine helling. Het voordeel van dit type ladder is dat u ze kunt gebruiken als trapladder, om bij het klimmen omhoog te glijden en als hangladder, om voorwerpen zoals tassen, meters of andere winkelartikelen uit kasten of kasten te laten zakken. Het gebruik van dit type houten ladder is zeer eenvoudig, maar u moet oppassen dat u de ladder niet buigt wanneer u zware voorwerpen draagt.

Het andere type houten ladder is de “stepper”, die verstelbaar is en verschillende praktische toepassingen heeft. Een van de toepassingen is het ophangen van tuingereedschap zoals tuinharken of schoffels, een ander is voor afrasteringspalen.

Vouwladders zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten materialen:

Houten – Het soort dat wordt gebruikt voor trappen, vooral die met een steile helling. Houten vouwladders zijnCrgage – deze zijn gemaakt van© grenen of sparren. Tenslotte zijn er de houten vouwladders, die gemaakt zijn van ac esdoorn.

Als u geen van de bovenstaande materialen meer hebt, kunt u nog steeds een vouwladder krijgen, maar daarvoor zult u moeten wachten op een verkoper die bereid is u er een te verkopen.

Hout – Het soort dat gebruikt wordt voor trappen, vooral die met een steile helling. Houten vouwladders zijn Crgage – deze zijn gemaakt van © grenen of spar. Tenslotte zijn er de houten vouwladders, die gemaakt zijn van ac esdoorn.

Als u geen van de bovenstaande materialen meer hebt, kunt u nog steeds een vouwladder krijgen, maar daarvoor zult u moeten wachten op een verkoper die bereid is u er een te verkopen.

Ebbenhout – Als je je zorgen maakt over de kosten van hout, kun je ebbenhout krijgen dat voor ladders wordt gebruikt als je geluk (of geduld!) genoeg hebt om het te zoeken. Ebbenhouten ladders zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: tegen een gesloten deur; als stalen slinger; hangend aan een hekpaal; en als vlonder.

Stalen slinger – Deze kunnen ook gemaakt worden van Ebbenhout, H-gebrouwen staal of zelfs Al Nicaragua Steel.

H gebrouwen staal – Dit materiaal werd gebruikt voor torens en oude loodsen in het Verenigd Koninkrijk. Leners hebben het in de VS geïntroduceerd. Het is echter duur en alleen in grote platen verkrijgbaar.

Al Nicaragua Steel – Gewoonlijk gebruikt men zacht staal dat bekend staat als poederstaal. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor overspanningen die zo lang mogelijk zijn zonder te vervormen. Er zijn ook andere materialen, maar alle die beschikbaar zijn, liggen in dezelfde prijsklasse.

Dit zijn de belangrijkste materialen die voor vouwladders worden gebruikt.